KANSERDEN Korunmak için...

'Aile ve Sağlık' forumunda RedveKabul tarafından 3 Ara 2016 tarihinde açılan konu

  1. RedveKabul

    RedveKabul Kıdemli Üye Üye

    Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;

    * Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.

    * Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.

    * Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.

    * Bol taze sebze ve meyve yiyin.

    * Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı)

    * Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.

    * Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.

    * Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin.Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.

    * Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.

    * Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin.

    * Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!!!! ).

    * Stresten uzak durun.

    * İyi uyuyun.

    * Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun.

    * D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.

    * Yeteri derecede egzersiz yapın!!!!

    * Alkol kullanmayın.

    * İşlenmiş soya ürünü yemeyin.

    * Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir.

    * Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler !!!!

    * Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.
    Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.

    * Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.

    Prof. Dr. Ahmet AYDIN
    İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak.
    Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
     
    redyellow bunu beğendi.
  2. seferi

    seferi Gayretli Üye Üye

    Aydın için geçilen vefat haberi şöyle:

    Bir süredir kanser tedavisi gören Aydın için bugün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem'i Demiroğlu Oditoryumu'nda tören düzenlenecek. Prof. Dr. Aydın ikindi namazını müteakiben Cerrah Mehmet Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Anıt Mezarlığı'nda defnedilecek.'

    63 yaşında ve kanser tedavisi görür iken vefat etmiş.
     
  3. Büşra

    Büşra Unadikum! Üye

    ölüm kaçınılmaz bir son
    ortam yapaylaşınca yediklerimiz içtiklerimiz de yapaylaştı
    kışın satılan domatesin hiç tadı yok mesela
    pırasa ıspanakta yufka ile börekle tüketilebilir oldu
    hasılı mide kısmını hallettik diyelim
    insanlar daha çok sağlığı bozuyor
    hele de trafikte ...
     
  4. yahayy

    yahayy Üye Üye

    Hayvansal ağırlıklı gıda tüketimi kanserin baş nedenlerinden biri. Tatlandırıcı, pastorize vs katmış katıştırmış doktor bence aklına gelen herşeyi doğru yanlış doldurmuş.

    Şeker, meyve şekeri fruktoz, yahut glikoz alana kadar Stevia yahut çok az tölerans miktarlarda sukraloz daha iyi bir seçenek.